Hooldustöötaja vajab terveid hambaid patsientidele naeratamiseks!

03.06.2019

Heategevusfond Naeratuse Eest Sihtasutus sai abipalve 40ndates aastates olevalt naisterahvalt Marilt (nimi muudetud). Mari vajab abi hammaste raviks ja taastamiseks. Juba aastaid tegeleb tööalaselt iga päev teiste inimeste eest hoolitsemisega.

Mari töötab hooldustöötajana ühes Eestimaa haiglas. Hooldustöötaja on hoolekande- ja tervishoiuspetsialist, kes toetab ja juhendab patsienti väärika elu korraldamisel. Oluline on tagada patsiendile võimalikult hea elukvaliteet.

Haiglas töötades on Mari kokku puutunud erinevas tervislikus seisundis olevate inimestega. Mari teab väga hästi, et teiste inimeste toetamine on oluline hetkedel kui ollakse seoses tervise halvenemisega nõrgad ja abitud. Samuti peab Mari oluliseks ja teab kui vajalik on lahke olek ning hea sõna patsientide jaoks. Tihti piisab lihtsalt ühest siirast naeratusest patsiendile, et tema päev helgemaks muuta. 
Küll aga on Maril raske valutavate ja inetute hammastega naeratada. Kogu aeg peab ennast jälgima, et mitte naeratada liialt avatud suuga ja et puuduvaid hambaid näha ei oleks.


Mari elab koos emaga väikeses Eestimaa paigas. Kuna elab töökohast kaugel, kulub iga kuu transpordi peale sissetulekuga võrreldes suur summa. Ligikaudu 30 eurot nädalas. Maril ei ole ebamõistlikke kulutusi, ta peab lugu taaskasutusest ja elab väga kokkuhoidlikult. Mari sissetulek taotluse esitamise hetkel oli ligikaudu 600 eurot kuus.
Mari panustab ka ise oma hammaste ravisse nii palju, kui see tema sissetuleku juures võimalik on. Näiteks on Mari palunud sünnipäevaks kinkida sõpradel, tuttavatel, töökaaslastel hambaraviasutuse kinkekaarte, mis on tore ja praktiline algatus enda tervise parendamiseks.
Ise on Mari öelnud, et lisaks füüsilise tervise taastamisele annaksid terved hambad juurde enesekindlust ja julguse naeratada.
Mõeldes sellele, et me kõik võime mingil hetkel vajada just Mari hoolitsevat kätt, sõbralikku olekut ning head naeratust, siis miks ei võiks me juba praegu Mari toetada?

Toetame Mari, et ta saaks hambavalutult teisi abistada.
Mari tunnistas, et tal oli väga raske meie poole abi küsimiseks pöörduda, sest on ju harjunud igapäevaselt ise teisi abistama.

Tema hammaste ravi ja taastamine läheb maksma eeldatavalt ligi 13 000 eurot.

Kui soovid toetada Mari hammaste ravi, siis tee annetus:

SEB pank EE671010220278754220 Heategevusfond Naeratuse Eest SA 
Swedpank EE702200221071412325 Heategevusfond Naeratuse Eest SA
LHV EE217700771002430703 Heategevusfond Naeratuse Eest Sihtasutus
Luminor EE621700017004663106 Heategevusfond Naeratuse Eest SA

Selgitusse kirjuta: annetus hooldustöötajale ja isikukood (isikukood, kui soovid 20 % tulumaksu tagasi saada)