Haldjad ongi olemas!

16.08.2018

Eelmise aasta juunikuus pöördus heategevusfondi poole abi saamiseks Sergei. Täna saame rõõmsalt teatada, et tema hambaravi ja proteeside tegemine on edukalt lõpule jõudnud.

Sergei elu ei ole olnud kergemate killast, ta sündis perekonda, kus lapse eest hoolitsemise ja kasvatamise asemel oli esimesel kohal alkoholi tarvitamine. Seega ei saa öelda, et me sünnime siia maailma võrdsete võimalustega või alustame kõik piltlikult öeldes nullist. Osad meist peavad oma elu alustama palju keerukamast lähtekohast ja mõnel läheb aega pikalt, et sellest välja tulla.

Sergei elulugu saate lugeda siit: https://naeratuseeest.ee/2018/01/aitame-sergeid/

Alguses tundus, et tema raviprotsess võib kesta mitu aastat kuna annetusi laekus visalt ja samal ajal  toetasime ka teisi abivajajaid. Õnneks läks aga teisiti.

Sergei käis esmalt hambaarsti juures Mustamäel, oma kodule lähedal. Kuna seal ei saanud kasutada hambaravi ja proteeside hüvitist, otsustas ta hambaraviasutust vahetada.

Samal ajal võttis fondiga ühendust Anni Tafenau, kes on Haldja Hambaravi OÜ omanik. Ta kirjutas meile, et Heategevusfond Naeratuse Eest on jäänud talle silma juba mõnda aega tagasi ja ta sooviks anda oma panuse ühisesse heategevusse.

Puht juhuslikult oli Sergei valinud oma uueks hambaraviasutuseks just Haldja Hambaravi OÜ (www.hambahaldjas.eewww.facebook.com/Haldja-Hambaravi-553767251343157/). Vahetasime Anni Tafenauga infot vajaduste ning võimaluste kohta ja Haldja Hambaravi OÜ oli valmis omalt poolt tegema Sergei hambaraviteenustelt suurt, 50%st hinnasoodustust. Täiendavalt tegid nad kliendi hambaproteesid lõpuks sootuks tasuta.

Hambaarsti poolt koostatud esmase raviplaani järgi pidi tema hambaravi ja proteeside valmistamine maksma 2715 eurot. Kuna heategevusfondi rahalised vahendid on piiratud, saime teda toetama hakata osade kaupa, vastavalt annetussummade laekumisele.

Rahasummadest vähetähtsam ei ole kindlasti mitte ka inimeste suhtumine. Kuna Sergei on endine kodutu, on ta saanud sageli eelarvamuste ja väga ebameeldiva suhtumise osaliseks. Suhtlemine kliendi ja patsiendi vahel oli Haldja Hambaravi OÜs aga teistsugune. Esimese asjana mainis ta imestusega raviarst dr. Marianna Kuznetsova suhtumist temasse, see oli meeldiv ja lahke. Sergei tundis ennast tõelise kliendina, teda koheldi nagu normaalset inimest, Ja see ta ju tegelikult ongi. Varasemates vestlustes on Sergei tihti maininud, et kui saadakse teada, et tegu kodutuga, muutub suhtumine eemaletõukavaks.

Tema hambaravi ja proteeside valmistamine läks maksma lõpuks kokku 990,71 eurot.

Sergei oli väga tubli ja kohusetundlik, külastades kokkulepitud aegadel hambaarsti ja andes regulaarselt toimuva kohta tagasisidet. Praegu kannab ta hambaid suure uhkusega ning naeratab julgelt ja lahkelt kõigile. Ka söömine on tänu uutele hammastele muutunud oluliselt lihtsamaks. Tema sõnul on nüüd suur nauding toitu närida ja mäluda ning tunda selle maitset. Võrreldes varasemaga, mil süüa sai ainult poolpehmet või vedelat toitu ning seda ilma mälumata neelates, on praegune elu imeline.

Sergei tänab kõiki häid inimesi, kes teda toetasid ja soovib tulevikus ka ise võimalusel annetusi teha.

Meie täname südamest Anni Tafenaud ja kõiki Haldja Hambaravi OÜ inimesi, kellega koostöö oli väga meeldiv, ladus ja sõbralik. Nad andsid väga suure panuse ühe inimese elukvaliteedi parandamisse. Tänu kõikidele abistajatele saab ta taas normaalselt süüa ja naeratada!

Aitäh teile!

Nüüd teame, et haldjad ongi olemas 😃

Igaühe panus loeb, tee sinagi oma heategu ja anneta:

Heategevusfond Naeratuse Eest Sihtasutus, EE217700771002430703