Ka 10 senti on suur raha! 


25.11.2017 Ühel vihmasel sügispäeval pöördus meie poole naisterahvas, kes küsis toetuse saamise võimaluse kohta oma tädile. Jagasime omavahel infot ja taotlus sai heategevusfondile esitatud.

Tädi on 61aastane ja juba pikki aastaid 100% töövõimetuspensionär. Hetkel käib ta Vaimse tervise keskuses igapäevaelu toetamise teenusel, tema sissetulekuks on vaid töövõimetuspension ja sotsiaaltoetused. Kõik hambad olid tal suus üle 20 aasta tagasi. Mõni aeg tagasi oli tal veel kolm oma hammast alles, aga need said täisproteeside saamiseks eemaldatud. Kuid tädil endal kahjuks hambaproteeside valmistamiseks raha ei olnud.

Hiljuti toetas Heategevusfond Naeratuse Eest SA teda summaga 175 eurot. Tema arve oli küll suurem, aga lisaks 260 eurosele hambaproteeside hüvitisele käis ta hambaproteese tegemas Tartu Ülikooli Kliinikumis, tudengite juures, saades täiendavalt veel 25% ulatuses hinnasoodustust.
Kuigi meie toetussummad ei tundu mõne jaoks alati kuigi suured, on need abiks lõppeesmärgi saavutamisel. Iga panus, abi ja toetuse killuke on oluline.
Kui poes  käies jääks näiteks kauba tasumisel 10 senti puudu, jääks paraku ost sooritamata. Kui oleks aga olemas sõber, sugulane või hea inimene, kes meid sellel hetkel selle summaga toetaks, oleksime talle ju siiralt tänulikud.

Ka meie loo juures on südantsoojendav see, et sellel naisterahval on olemas keegi lähedane, kes temast hoolib. Alati ei ole endal vahendeid, et oma lähedast ise materiaalselt toetada, kuid on võimalus märgata, juhendada, olemas olla ja muul viisil oma toetust pakkuda.

 

Tädile saime toetust pakkuda just tänu teile, kes annetavad Heategevusfondile Naeratuse Eest Sihtasutus.